De seriemoordenaar voor mijn creativiteit

Vorig jaar deelde ik een artikel over dat creativiteit zich niet laat forceren.
De één gaat hardlopen, die ander doodelt, weer een ander gaat douchen of misschien wel stofzuigen om op sterke ideeën en inzichten te komen. Maar wat als ook dat blokkeert? Negativiteit is een sluipende seriemoordenaar voor je creativiteit, helaas heb ik dit afgelopen jaar ook zelf ondervonden. Ratatatatatata de negativiteit schoot om zich heen. Mijn hoofd was leeg of misschien wel te vol. Er was geen ruimte meer voor inspiratie en (on)bewuste creativiteit. Mijn brein werd niet meer gevoed met informatie, maar juist beschoten. Ook niet gek, met een hectisch en onstuimig half jaar; lees: scheiding, verkoop huis, vele discussies, (on)bewuste stress en alles wat er bij komt kijken. But i’m still going strong. En vanaf nu nog krachtiger en sterker! Hoe? Door meer positiviteit, maar vooral door niksen, mijmeren, dagdromen, lanterfanten, klooien en lummelen.

Een sterk idee kost namelijk niet alleen tijd en geld, maar ook headspace.
Pas wanneer je weer gaat ontspannen lijken je hersenen over te gaan tot magie. Het is niet voor niets dat de beste ideeën vaak onder de douche of op de wc ontstaan. Of op een bierviltje in de kroeg! In plaats van het gevoel te hebben elk ‘uur’ weer te moeten presteren, mij probeerde te concentreren na mijn 6e bak koffie, heb ik nu weer tijd en ruimte voor creativiteit. 

Het grote geheim komt bij de alfagolven vandaan, hersengolven die (alleen) aanwezig zijn als je je ontspant. Die golven zorgen ervoor dat je afdwaalt, dat je je plezierig voelt, ontspannen en in balans. De aandacht wordt weer naar binnen gericht waardoor gedachten en (ver)gezochte associaties naar voren komen. Er komt weer ruimte voor creatieve antwoorden en ontwerpen; magie!

Mocht je mij in de komende dus tijd zien lummelen, pingpongen, dom zien ouwehoeren, koffie of bier zien leuten, wandelen of gewoon zien dagdromen. Ik ben eigenlijk eindelijk weer keihard aan het werk! Mijn brein wordt weer gevoed, mijn hersenen zijn weer bezig, lang leve het niksen. En de seriemoordenaar die negativiteit heet? Die sterft gelukkig in een eenzame dood.

Waarom ik dit deel?
Mijn communicatie was de afgelopen tijd misschien niet optimaal. Mijn flexibiliteit was opgerekt en mijn creativiteit werd beschoten. Maar I’m Back! En sterker dan ooit! 2021, ondanks de corona, staat in het teken van magie en mooie ontwikkelingen. Dus mocht je een identiteit vraagstuk hebben? Een nieuwe huisstijl willen? Of gewoon zin hebben in een biertje, een wandeling, potje pingpong of gewoon willen lanterfanten. I’m in!
(uiteraard nog wel op gepaste afstand natuurlijk).